Johannus - För övning och hem

Studio

Studio är ett komplett övningsinstrument. Kraftfullt ljud från inbyggda högtalare. Låter mycket bra med hörlurar. 4 orgelstilar. 4 olika ytskikt att välja mellan.

OBS!  Konkav (=normal) pedal ingår på samtliga instrument, värde c:a 6300 kr!

Studio 260 (31/II)   75 000 kr
Studio 360 (38/III)   100 000 kr 

Frakt, inbärning och installation tillkommer. Ex: 4000 kr i Stockholmsområdet med hiss eller på BV. 

Studio ”Positief” 

Studio P360 har samma disposition som Studio 360 men är i högbyggt utförande med andrag, inbyggd belysning och högt placerade högtalare. Orgelkänsla! 

Med intonation (22 000 kr) kan P360 fungera i mindre församlingshem och liknande.

Studio P360 (38/III)   125 900 kr 

Frakt, inbärning och installation tillkommer. Ex: 6500 kr i Stockholmsområdet med hiss eller på BV. 

One

Portabel enmanualig orgel (utan pedal) för såväl barockcontinuo, bönhusgudstjänst som rockband. Förutom 7 orgelstilar bjuder den på cembalo, piano och en rad orkesterinstrument. Johannus minsta orgel är för prisvärdhetens skull delvis baserad på ”modelingteknik”. 

One   30 200 kr 

Opus

Johannus mest sålda modell, övningsorgeln Opus, har modernt  ljudsystem och fina 
samplingar. 4 orgelstilar.
Opus kan fås med en rad tillval t ex fottrampor för kombinationer/ koppel, olika träslag, klaviaturtyper och  delbar konsol. Uppdateras i vår!

Opus 255 (36/II)   135 500 kr
Opus 355 (44/III)   166 400 kr

Inkl 2 trampor ("toe studs") för kombinationsstegning. 

Frakt, inbärning och installation tillkommer. Ex: 4000 kr i Stockholmsområdet med hiss eller på BV. 

Sonique 360

Sonique 260/360

Nya Sonique har inspirerats av Live, med likartat 9-kanaligt ljudsystem med möjlighet till surroundhögtalare. Möbeln är i grunden samma som för Live 2T/3T. Gedigna tangenter.

Sonique 260 (37/II)   153 500 kr
Studio 360 (38/III)   176 000 kr 

Frakt, inbärning och installation tillkommer. Ex: 5000 kr i Stockholmsområdet med hiss eller på BV. 

FAKTA SONIQUE

Live 2T/3T

Live-orglarna låter dig uppleva berömda orglar från olika epoker, dessutom med hela deras akustik lagrad. Fem orglar (samplesets) ingår, fler kan väljas så du kan byta!  Du kan välja mellan över dussinet orglar.

Kompakta instrument, perfekta för undervisning och övning.  För alla Live-orglar finns en lång rad alternativ beträffande utrustning och utföranden.

Live 2T (44/II)   210 400 kr 
Live 3T (52/III)  234 800 kr  

Inkl Tangenter m träkärna samt trampor ("toe studs") för koppel och kombinationsstegning.

Frakt, inbärning och installation tillkommer. Ex: 5000 kr i Stockholmsområdet med hiss eller på BV. 

FAKTA LIVE 2T/3T

Live 2P/3P

Live-versioner i högbyggt ”Positief”-utförande med andrag, inbyggd belysning och högt placerade högtalare. I övrigt samma instrument som Live 2T/3T. Välklingande!  

Live 2P (44/II)   236  700 kr 
Live 3P (52/III)  269 700 kr 

Inkl Tangenter m träkärna samt trampor ("toe studs") för koppel och kombinationsstegning.
Frakt, inbärning och installation tillkommer. Ex: 8000 kr i Stockholmsområdet med hiss eller på BV. 

Live III 

På Live III byter andragen namn när man byter orgeltyp! På denna modell finns även oktavkoppel. Tekniskt avancerad, musikaliskt raffinerad. En fröjd att spela på!

Live III (50/III)   335  500 kr

IInkl Tangenter m träkärna samt trampor ("toe studs") för koppel och kombinationsstegning.
Frakt, inbärning och installation tillkommer. Ex: 8000 kr i Stockholmsområdet med hiss eller på BV. 

FAKTA LIVE III

Priserna på Johannus hem/övningsinstrument (utom Opus-serien) gäller minst till 30 juni 2024, och inkluderar moms,  parallell-konkav (=”vanlig”) pedal. Frakt tillkommer enligt exempel.
Komplicerad inbärning pga trappor etc offereras separat.  Tillägg f höj-/sänkbar bänk vid order: 15 100 kr, för Studio-serien 22 000 kr.
Orglarna på bilderna kan avvika från våra normala specifikationer (tex plan pedal). 

Johannus - För kyrkor, kapell och konsertsalar

Ecclesia-serien

Johannus Ecclesia och Monarke är kyrkorglar byggda för att lyfta församlingssång, gudstjänst och konsert. De har i jämförelse med heminstrumenten kraftfullare högtalarsystem som är avpassade för att fylla större lokaler med orgelklang. Som alla kyrkinstrument måste de intoneras för rummet. Det är ett omfattande arbete som vi alltid låter ingå i våra offerter på kyrkoinstrument. Det är lätt att anpassa Ecclesia till de aktuella behoven med anpassad disposition,  finish och ergonomi.

I många fall behövs snyggare högtalare. Vi levererar ofta högtalarna med tygfronter och ibland byts lösa högtalare mot ett större högtalarkabinett - ofta försedd med pipfasad! Begär offert!

Ecclesia T-150

Är lämplig i kapell och mindre kyrkor. Dispositionen kan modifieras och utökas vid behov. Vi gör den gärna lite mera romantisk!  Har som standard ett stort externt högtalarkabinett ("4.1").  Ersätts av annan modell under våren.

T-150  (26/II)   Prisex 182 500 kr

Inklusive intonation på plats, höj-&sänkbar bänk samt 2 Toe pistons f kombinationsstegning. 

Ecclesia T-255

Modernt allroundinstrument som passar för allt från kapell till medelstora kyrkor.  Har externt högtalarsystem med sex bredbandshögtalare och en subwoofer (6.1). Två stilar är standard, kan utökas till sex.

T-255 (35/II)   Prisex 295 500 kr

Inklusive intonation på plats, höj-&sänkbar bänk samt 2 Toe pistons f kombinationsstegning. 

Riklig tillvalsslista. Kontakta oss för bästa specifikation - och pris!

 

Ecclesia T-355

Ecclesia T-355

Tremanualig,  flexibel. Låter utmärkt i större rum och erbjuder rika klangmöjligheter med externt högtalarsystem (8.2).  Två stilar är standard, kan utökas till sex.

T-355 (43/III)   Prisex 398  600 kr

Inklusive intonation på plats, höj-&sänkbar bänk, tangenter med träkärna samt 8 Toe pistons f kombinationsstegning och koppel.

 

Riklig tillvalslista. Kontakta oss för bästa specifikation - och pris!

FAKTA STORA ECCLESIA

Ecclesia Choir

Har högtalarna monterade i spelbordets baksida, för att kunna ackompanjera kör i en större kyrka. Även lämplig som kapellorgel i många fall. Ersätts av annan modell under våren.

Choir (26/II)   149 000** 

Monarke

Byggs efter kundens önskemål. 
Johannus högsta klangkvaliteter får blomma ut. Finns i otaliga varianter av spelbord och högtalarkabinett. Lätt att anpassa till känslig arkitektur. 

D-455

Ecclesia D-455

Tremanualig konsertorgel. Bekvämt spelbord med andrag. Fyller mycket stora rum, särskilt om högtalarsystemet (12.2) dubbleras till 24.4. Två stilar är standard, kan utökas upp till sex. 

D-455 (56/III) Prisex 474 000 kr

Inkl. intonation på plats, fyra stilar, höj- & sänkbar bänk, tangenter med träkärna samt 8 Toe pistons f kombinationsstegning och koppel.

FAKTA STORA ECCLESIA

Monarke Hybrid

Monarke kan med fördel integreras med befintlig eller nybyggd piporgel till ett hybridinstrument.  På bilden spelbordet i Amsbergs kapell.

 

Ex: AMSBERGS KAPELL

Priserna på Ecclesia-modellerna gäller minst t o m 30 juni 2024 .
Priserna inkluderar moms,  parallell-konkav (=”vanlig”) pedal samt frakt inom 30 mil (inom Sverige) från våra kontor i Stockholm, Göteborg och Tranås. .
 
Komplicerad inbärning pga trappor etc offereras separat. 
P g a kommande modellskifte kommer vissa Ecclesia-modeller (Choir, T-150) att utgå och ersättas av nya med snarlika egenskaper och prisbild.
Orglarna på bilderna kan avvika från våra normala specifikationer (t ex plan pedal). 
**: Inklusive intonation på plats, höj-&sänkbar bänk samt 2 Toe pistons f kombinationsstegning 
***: Som ** + manualtangenter m träkärna samt trampor (toe pistons) för koppel .

Rodgers 

Rodgers främsta signum är en varm livfull klang, närmast tredimensionell. Till detta kommer en enorm flexibilitet att kunna variera klangen. I t ex Inspire-orglarna finns en rik palett av registreringsmöjligheter, med fem olika varianter för varje stämma.  Dessutom finns hos Rodgers en rad synth-stämmor och MIDI-möjligheter som främjar kreativiteten.

Inspire 227

Inspire 227 är tänkt som hemorgel, men kan också förses med externa förstärkare och högtalare för kapell och mindre kyrkor.  

Inspire 233

Inspire 233 är tänkt för mindre och medelstora kyrkor, då med externt högtalarsystem. Men den är också lämplig som hemorgel. 

Inspire 343

Inspire 343 fyller en medelstor kyrka utan problem med externt högtalarsystem, men kan också användas som en mångsidig hemorgel. 

Rodgers 351D - Manual och Pedal AB

Imagine

Imagine 351 är lämplig i stora rum och kan förses med omfattande högtalaruppsättningar som gör rättvisa åt dess breda disposition. Den kan fås med manubrier (351T) eller andrag (351D).  Den finns även en tvåmanualig, Imagine 235T.  Imagine har utmärkta möjligheter att kombineras med pipor. Rodgers har gjort över 4000 hybridinstallationer världen över. 

 

Alla priser inkl moms, tull,  frakt till dörr inom Sverige samt parallell-konkav (=”vanlig”) pedal. Komplicerad inbärning pga trappor etc offereras separat.
För Rodgers ingår även en tänkt normal installation och intonation. Begär dock alltid offert för att få bästa pris och rekommendation om utförande.   

Frågor?

Skicka in ett meddelande så hjälper vi dig.