Johannus - För övning och hem

Studio

Studio är ett komplett övningsinstrument. Kraftfullt ljud från inbyggda högtalare. Låter mycket bra med hörlurar. 4 orgelstilar. 

Studio 150 (28/II)   72 600 kr
Studio 350 (37/III)   102  400 kr 

Studio ”Positief” 

Studio P150/P350 har samma disposition som 150/350 men är i högbyggt utförande med andrag, inbyggd belysning och högt placerade högtalare. Orgelkänsla! 

Studio P150 (28/II)   104 900 kr 
Studio P350 (37/III)   116 600 kr 

One

Portabel enmanualig orgel för såväl barockcontinuo, bönhusgudstjänst som rockband. Förutom 7 orgelstilar bjuder den på cembalo, piano och en rad orkesterinstrument. Johannus minsta orgel är för prisvärdhetens skull delvis baserad på ”modelingteknik”. 

One   26 500 kr 

Opus

Johannus mest sålda modell, övningsorgeln Opus, har utökat  ljudsystem och fina 
samplingar.
Opus kan fås med en rad tillval t ex fottrampor för kombinationer/ koppel, och kan levereras med delbar konsol.

Opus 255 (36/II)   124 200 kr****
Opus 355 (44/III)   151 500 kr****

Johannus Live-orglar

Live-orglarna låter dig uppleva berömda orglar från olika epoker, dessutom med hela deras akustik lagrad. Byt lyssnarposition. Byt orgel  blixtsnabbt, du kan ha fem orglar lagrade samtidigt.  Du kan redan välja mellan över dussinet orglar och fler kommer! Schnitger, Willis, Sauer,  Cavaillé-Coll - vilken är din favorit?

 

LYSSNA PÅ LIVE

Live 2T/3T

Live 2T/3T bjuder på en härlig rumskänsla. Notera högtalarna i notstället. 

Kompakta instrument, perfekta för undervisning och övning.  För alla Live-orglar finns en lång rad alternativ beträffande utrustning och utföranden.

Live 2T (44/II)   194 700 kr* 
Live 3T (52/III)  205 600 kr*  

FAKTA LIVE 2T/3T

Live 2P/3P

Live-versioner i högbyggt ”Positief”-utförande med andrag, inbyggd belysning och högt placerade högtalare. Välklingande!  

Live 2P (44/II)   221  800 kr* 
Live 3P (52/III)  254  700 kr* 

Live III 

Traditioner möter riktigt avancerad teknik, inte bara vad gäller signalbehandling och akustik utan också ergonomi! På Live III byter andragen namn när man byter orgeltyp! 

Live III (50/III)   310 800 kr* 

Priserna på hem/övningsinstrument gäller t v (ändringar aviseras senast 10 dagar före), och inkluderar moms, frakt till dörr inom Sverige samt parallell-konkav (=”vanlig”) pedal.  Komplicerad inbärning pga trappor etc offereras separat.   
Orglarna på bilderna kan avvika från våra normala specifikationer (tex plan pedal). 

*: Inklusive Tangenter m träkärna samt trampor (toe pistons) för koppel och kombinationsstegning.  Tillägg f höj-/sänkbar bänk vid order: 13 800 kr

****: Inklusive trampor (toe pistons) för kombinationsstegning.  Tillägg f höj-/sänkbar bänk vid order: 13 800 kr Johannus - För kyrkor, kapell och konsertsalar

Ecclesia-serien

Johannus Ecclesia och Monarke är kyrkorglar byggda för att lyfta församlingssång, gudstjänst och konsert. De har i jämförelse med heminstrumenten kraftfullare högtalarsystem som är avpassade för att fylla större lokaler med orgelklang. Som alla kyrkinstrument måste de intoneras för rummet. Det är ett omfattande arbete som vi alltid låter ingå i våra offerter på kyrkoinstrument. Det är lätt att anpassa Ecclesia till de akturella behoven med utökad disposition, anpassad finish och förbättrad ergonomi.

Ecclesia T-150

Är lämplig i kapell och mindre kyrkor. Dispositionen kan modifieras och utökas vid behov (som alla Ecclesia). Vi gör den gärna lite mera romantisk!  Har som standard ett stort externt högtalarkabinett ("4.1"). 

T-150  (26/II)   167 000 kr** 

Ecclesia T-255

Uppdatering av T-250 som kommer i slutet av september, Passar för allt från kapell till medelstora kyrkor.  Har  externt högtalarsystem med sex bredbandshögtalare och en subwoofer (6.1).

T-250 (34/II) kostade 260 700 kr***

T-255 får likartad prisbild. Specifikationerna kommer att ändras på ett antal punkter.

Ecclesia D-355/455

Uppdateringarna av D-350 och D-450 presenteras under september. Har tremanualiga spelbord med andrag. De låter utmärkt i stora rum och erbjuder rika klangmöjligheter med externt högtalarsystem. 

D-350 (41/III)  kostade 346 700 kr*** 
D-450 (54/III)  kostade 395 400*** 

D-355 och D-455 får likartad prisbild.  Specifikationerna kommer att ändras på ett antal punkter.

Ecclesia Choir

Har högtalarna monterade i spelbordets baksida, för att kunna ackompanjera kör i en större kyrka. Även lämplig som kapellorgel i många fall. 

Choir (26/II)   149 000** 

Monarke

Byggs efter kundens önskemål. 
Johannus högsta klangkvaliteter får blomma ut. Finns i otaliga varianter av spelbord och högtalarkabinett. Lätt att anpassa till känslig arkitektur. 

Monarke Hybrid

Monarke kan med fördel integreras med befintlig eller nybyggd piporgel till ett hybridinstrument.  På bilden spelbordet i Amsbergs kapell.

 

Mer info kommer

Priserna på Ecclesia-modellerna gäller längst t o m 15 september -22 men kan dessförinnan ändras med 10 dagars varsel.
Priserna inkluderar moms, frakt till dörr inom Sverige samt parallell-konkav (=”vanlig”) pedal.
 
Komplicerad inbärning pga trappor etc offereras separat. 
P g a kommande modellskifte kommer vissa Ecclesia-modeller att utgå och ersättas av nya med snarlika egenskaper och prisbild.
Orglarna på bilderna kan avvika från våra normala specifikationer (t ex plan pedal). 
**: Inklusive intonation på plats, höj-&sänkbar bänk samt 2 Toe pistons f kombinationsstegning 
***: Som ** + manualtangenter m träkärna samt trampor (toe pistons) för koppel .

Rodgers 

Rodgers främsta signum är en varm livfull klang, närmast tredimensionell. Till detta kommer en enorm flexibilitet att kunna variera klangen. I t ex Inspire-orglarna finns en rik palett av registreringsmöjligheter, med fem olika varianter för varje stämma.  Dessutom finns hos Rodgers en rad synth-stämmor och MIDI-möjligheter som främjar kreativiteten.

Inspire 227

Inspire 227 är tänkt som hemorgel, men kan också förses med externa förstärkare och högtalare för kapell och mindre kyrkor.  

Inspire 233

Inspire 233 är tänkt för mindre och medelstora kyrkor, då med externt högtalarsystem. Men den är också lämplig som hemorgel. 

Inspire 343

Inspire 343 fyller en medelstor kyrka utan problem med externt högtalarsystem, men kan också användas som en mångsidig hemorgel. 

Rodgers 351D - Manual och Pedal AB

Imagine

Imagine 351 är lämplig i stora rum och kan förses med omfattande högtalaruppsättningar som gör rättvisa åt dess breda disposition. Den kan fås med manubrier (351T) eller andrag (351D).  Den finns även en tvåmanualig, Imagine 235T.  Imagine har utmärkta möjligheter att kombineras med pipor. Rodgers har gjort över 4000 hybridinstallationer världen över. 

 

Alla priser inkl moms, tull,  frakt till dörr inom Sverige samt parallell-konkav (=”vanlig”) pedal. Komplicerad inbärning pga trappor etc offereras separat.
För Rodgers ingår även en tänkt normal installation och intonation. Begär dock alltid offert för att få bästa pris och rekommendation om utförande.   

Frågor?

Skicka in ett meddelande så hjälper vi dig.